Friday, November 07, 2014

Perancangan Allah itu INDAH






 
Salam Jumaat, Hari yang indah. Hari yang penuh rahmat.
Syukur dikurniakan roh untuk terus mengharungi hari-hari yang mencabar iman.

Bila haku sayang, sungguh-sungguh la haku sayang
Bila haku benci, sungguh-sungguh la haku benci

hahahaha tu dia ayat.
Bukan apa kan. Haku malas nak merunggut. Apa yang patut haku terima haku dapat la kan. 
eceh... hoiii Pemakluman Markah Penilaian Prestasi tahun kewangan 2013/2014 dah dapat. Merundum kaw-kaw sangat. Pasrah la weiii. Malas la nak turun naik jumpa Manager, Senior Manager, General Manager semua tu.

Agaknya itu la yang telah tertulis untuk haku. Itu la rezeki haku. Haku terima dengan hati terbuka. Alhamdulillah. Sebabnya haku bukan la sempurna sangat ken.. kikiki

Semalam hari bangun awal. Anak-anak pun bangun awal. Siap-siap pergi taska awal. Keluar rumah awal. Sampai Office awal. Tiba-tiba dapat SMS "kak, botol susu haziq tak bawa ya". Allahu.... ada juga yang tertinggal.

Sarapan laju-laju, bagitau bos haku nak keluar sekejap. Balik rumah ambil botol dan hantar terus ke taska. Somi pulak baru habis keja shift malam. Terus ajak dia pergi bank untuk pembayaran akhir pinjaman kereta haku. Alhamdulillah kereta dah habis bayar.

Lepas tu pakat pergi Dating. hahahhaah macam TNB tu bapak haku punya kan kan... adoiii kalau bos tahu ni mampus. Tapi patut la kan dapat prestasi rendah. ahak tu yang pasrah.

Ala... tak boleh nak citer panjang la.. bos panggil. grr
bye..

Ya Allah Ya Tuhan sekelian alam.... Engkau limpahkan la keberkatan ke atas kedua Ibu Abahku, keluargaku, kawan2ku, serta semua makhluk dimuka