Friday, July 27, 2012

Berpuasa di Kampung..?

yeiiii dah jumaat... malam ni lepas hubby abis keja kul 12am.. nak balik kulai... yabedabeduuuuuu suke-suke.. rindu kat mak... mak? ye la.. mak haku... silap2... haku yang anggap dia macam mak haku. sebab dia jaga haku daripada kecit. sebenarnya Nenek. ye lah haku panggil Mak sebab dah dari baby lagi haku dok tinggal ngan dia kan... sayam sangat kat mak.. muah-muah..

Dulu time bujang-bujang, tiap-tiap minggu balik  kampung. lepas dapat hobi panjat gunung dah kurang kit. dua bulan sekali.. hehehe hari ibu pun telefon mak dari atas gunung ja.. wish Selamat Hari Ibu. hahahhaa derhaka sungguh kan. Tapi lepas dah kawen ni tiga empat bulan mahupun lebih baru boleh balik, sebab apa? sebab hubby ku keja shift so pasrah je lah.. lagi pon weekend agak sibuk dengan kelas. ye haku masih study.. tak habis-habis lagi...hohoo

So bila berpeluang dapat balik kulai haku rasa happy lain macam.. walaupun tak ada apa aktiviti pon kat umah tu.. dok rehat-rehat ja.. hehehheee... Faqihah suka gak balik kulai sebab boleh jumpa ayam kat belakang rumah. hik.

Kenapa haku sayang kat Mak lebih ??? hhahah sebab haku sayang la... x leh nak citer lebih-lebih nanti ada orang kecit hati....

harini la hari yang boleh jadikan haku macam sotong A.K.A Octopus... grrr super punya banyak keja bos bagi... tapi sempat la time rehat tadi haku keluar gi shopim baju Faqihah.. nasib murah-murah... berbaloi

4 comments:

  1. uutng arr dpt balik selalu..haku ni setahun sekali baru dpt balik jumpa makk..

    lagi sadisss.. huhuhu

    selamat berpuasa semua..!! mak ko sihat..?? kim salam eaa... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak... mak sihat...Alhamdulillah

      Delete
    2. sokor lah nak...
      bak kata awang sabah dulu..
      thehehehe

      Delete
    3. hahahhahahaaaa syokur...

      Delete